A kedvencem készült most.
2 db felszúrt, fűszererezett szűzpecsenyét töltöttem meg gyümölcsökkel.
Előző este beáztattam az aszalt sárgabarackot és a vörös áfonyát gyümölcs teába.
Ezeket töltöttem be a húsba, amit előtte sóztam borsoztam
került bele még spárga és piros
kaliforniai paprika csík is,és medvehagyma levél.
Zöld , sárga , piros fehér színek, szeleteléskor nagyon mutatósak.
Forró zsiradékon(kókuszzsír) megpörösítettem körben a külsejét.
Ezután került a 200C°-ra előmelegített sütőbe, egy darab fóliával letakarva.
10 perc után mérsékeltem a hőt 170 °-ra. Tejszínnel kenegetve sült még fél órát.
Kivettem, és egy jénai tálba letakarva pihent.
A visszamaradt pecsenye levet felöntöttem kevés vízzel, vörös borral(most egy fűszeres forralt bort használtam) szója szósszal, egy kevés modenai balzsamecettel , 1 ek rummal, és jól kifőztem.
Átszűrtem.
1 ek kukorica keményítőt elkevertem 1 dl tejszínbe és ezzel sűrítettem be kissé.
Ezzel a barna mártással, rizzsel és párolt zöldséggel tálaltam.
Fejes saláta volt hozzá.
1 megjegyzés:
Szia! Szeretnék valamit privátban kérdezni, de nem tudom a cimedet. Az enyém emoke333/kukac/gmail.com köszi Emőke
Megjegyzés küldése