A család kedvence.
Mindig ,olyan nehezen kezdek hozzá, pedig egyszerű az elkészítése.
Már ősszel kimérem a ledarált dióból a 30 dkg mennyiséget és lefagyasztva tárolom.
Tésztája
60 dkg liszt
1 pohár tejföl (150gr)
4 dkg élesztő+ 1 kk szódabikarbóna
25 dkg margarin( nálam laktózmentes)+1 ek zsír
15 dkg cukor
2 egész tojás+1 sárgája
A kenyérsütőre bízom a dagasztást kelesztést.
3 lapba nyújtom.
A lapokat megkenem házi barack lekvárral.
Erre kerül a kristálycukorral ,reszelt citromhéjjal összekevert darált dió.
Ha fogytán a dió egy kis pörkölt búza csírát is csempészek bele, nagyon jó dió pótló.
Tetejét megszurkálom egy villával.
Csokimáz kerül a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése