2014. szeptember 7., vasárnap

Zsályás , tengeri só.



"Az ókor óta tudjuk, hogy egészséges és finom, manapság azonban nem túl gyakran találkozunk vele, pedig érdemes zsályát enni.
A zsálya jelképezte az öregek bölcsességét, a hosszú életet.
A zsálya a legrégebben használt és ismert gyógynövény.
Ösztrogéntartalma miatt a menopauza tünetei is jól kezelhetőek vele.
Antiszeptikus, gyulladáscsökkentő, antioxidánsokban gazdag, jól hat a memóriára, nyugtatja a bél- és idegrendszert, javítja a koncentrációt.
Haj- és bőrproblémákra is remek megoldást jelent.
Gyakran használják parfümökben és kozmetikumokban is, sőt szájvizet is készítenek belőle."

Paradicsomos ételekhez, levesekhez, sült húsokhoz is használhatjuk.
Nálam most zsályás só készült.
Finom szemcséjű tengeri sót ,összekeverek szárított és finomra őrölt zsályával. 

Üvegbe töltve, sokáig eláll a fűszer polcunkon.
Sült húsok, levesek, pizza,paradicsomos ételek ízesítésére használom fel.

Nincsenek megjegyzések: