2014. november 11., kedd

Búzafülé készítése.


Egész évben készítem.
Készen nagyon drága és körülményes a szállítás.
Tönkölybúzát veszek, ami nincs koptatva, csíraképes.
Áztatom, amíg kicsirázik.
Eszem is ilyen állapotban, nagyon ízletes, nekem legalábbis ízlik.
És nagyon egészséges.
Lucernát is csiráztatok.

Aztán elvetem.
Kint az udvaron letakarva, de éri a nap, mert egy műanyag lyukacsos rekesz van rajta. (mert a galamb, veréb kiverné)
Mikor már kikelt levehetem, akkor már semmi nem bántja.
Ollóval, 3-4 alkalommal is learatom.


Aratom és ásványvízzel elkeverve össze turmixolom, leszűröm.
Gyönyörű zöld lesz.

Kis adagokban kerül a fagyóba, hetente iszom belőle.
Nagyon jó immunerősítő.

Nincsenek megjegyzések: