Érdekes az elnevezés, a benne lévő kevés zselés cukorról kapta a nevét.
Már nagyon rég meg van a recept, csak ritkán készítem.
Két db 4 tojásos piskóta készül, ők lesznek alul és felül.
Középre, egy 10 tojás fehérjéből készült lap kerül.
10 tojás fehérje
30 dkg porcukor
10 dkg darabos dió
10 dkg tördelt csokoládé
10 dkg zselés cukor, darabolva
A tojás fehérjéből kemény habot verünk, fokozatosan adagolva hozzá a cukrot.
A végén kerül bele a dió, csoki, zselés cukor és a liszt
Sütőpapiros tepsiben elsimítva, 20 perc alatt sül 160 fokon.
KRÉM
fél liter laktózmentes tej
10 tojás sárgája
6 ek liszt
A 10 tojás sárgáját kevés tejjel, a liszttel elkeverjük simára,
felöntjük a többi tejjel.
Állandó keverés mellett, sűrűre főzzük.
Még melegen elkeverünk benne egy diónyi laktózmentes margarint.
Így nem bőrösödik be.
20 dkg laktózmentes margarint kikeverünk 20 dkg porcukorral ,és fél citrom levével,habosra.
Ezt a robotgép elvégzi helyettünk.
Ha kihűlt a főzött krém és azonos hőmérsékletű a margarinnal, kanalanként hozzá keverhetjük a margarinhoz.
Egy nagyon szép sárga, és könnyű krémet kapunk.
Egyik piskóta lapot megkenjük a krém felével,erre kerül a zselés lap.
Ezt is megkenjük a krémmel.
Jó szolgálatot tesznek ezek a kis célszerszámok, a
habkártyák.
Különösen a recés szélű, ezzel simítva a krémet, jobban tapadnak meg a lapok a krémhez.
Erre kerül a második piskóta lap.
Tetejére rózsaszín mázat készítettem.
MÁZ
20 dkg porcukor
2 ek bodzalé
(3 ek meggylé is jó, ha nincs bodza levünk)
3 ek olaj
Fényesre, simára kikeverjük.
Elsimítjuk a sütemény tetején.
Nem túl vékony szeletekre vágjuk.
Csodás, ahogyan roppan a középső részben a csoki, a sült dió, és a püspök kenyérhez hasonló sült tojás fehérje.
A lágy zselés cukor teszi még pikánsabbá.
Akár születésnapi tortának is megfelel.
2 megjegyzés:
Én csak azt hiányolom, hogy miért nem lehet kinyomtatni a receptett, pedig biztos finom lehet.
Másold át szöveges dokumentumba,Word-be és úgy kinyomtathatod.
Blogokból , csak így lehet nyomtatni.
Remélem segítettem.
Örülök, hogy ismét itt jártál a blogomban. Üdv, Olgis.
Megjegyzés küldése