2015. január 15., csütörtök

Sült kacsacomb, savanyú káposztával töltve.


A kacsa combokat fűszerezés utána állni hagyjuk, legalább fél órát.
A kacsa fűszerei:
só, bors, majoránna, oreganó és tárkony.
A savanyú káposztát, ha nagyon szálas ,össze aprítjuk., átmossuk, ha savanyú nagyon.
Finom házi paraszt sonka kockákat kisütünk olajon,ropogósra. Kiszedjük.
 A vissza maradt olajon,kockázott hagymát dinsztelünk.
A káposztát átforgatjuk rajta nem sütjük le teljesen. Borssal,római köménnyel ízesíthetjük.
Hozzá adjuk a sonkát, átkeverjük és a kacsa comb bőre alá töltjük.
Hústűvel le is rögzíthetjük.
Forró olajban meg pörösítjük, bezárjuk a hús rostjait.
Kacsazsírral kikent tepsibe sül egy órát 180 C -°-on, lefóliázva, kevés vizet öntve alá.
Előbb a bőrével lefelé, majd félidőben megfordítjuk.
Finom szilveszteri, ünnepi fogás.
 Almával párolt , lila káposzta illik hozzá.
Körete burgonya, vagy rizs lehet.
Ez most burgonya főzelék körítést kapott.

Nincsenek megjegyzések: