Úgy örülök, hogy a nagylány unokám szeret sütögetni, és főzni is.
Ez a blog is azért tartalmaz , olyan részletes leírásokat, fázis fotókat, hogy neki adjon majd útmutatást, ha én már nem leszek.
Most is sütögettek a barátnőjével.
Egy kis kikapcsolódás a vizsgaidőszakban.
A testet is táplálni kell.
A tésztához
80 dkg finomliszt
5 dkg élesztő
1 ek cukor (csapott)
1 ek só (csapott)
0.5 l tej
1.5 dl napraforgó olaj
A töltelékhez
30 dkg sonka (vagy
füstölt-főtt tarja)
30 dkg sajt (reszelt)
30 dkg csemegekukorica
2 nagy fej lilahagyma
450 g tejföl
1 gerezd fokhagyma (ízlés
szerint)
só ízlés
szerint
A tetejére
2 ek tejföl
1 db tojássárgája
1 ek szezámmag
Kevés langyos, a cukorral ízesített tejbe belemorzsoljuk az
élesztőt, felfuttatjuk.
A sót belekeverjük a lisztbe, majd hozzáadjuk az
élesztős tejet, valamint apránként a többit is. Ha összeállt a tészta, az
olajat is beledolgozzuk.
Hagyjuk duplájára megkelni.
Amíg a tészta pihen, felaprítjuk a belevalókat, a tejfölbe
belenyomjuk a fokhagymát, ici-picit megsózzuk.
A megkelt tésztát kettévesszük, egyszerre nehéz lenne elnyújtani. 5 mm vastag téglalappá
nyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a reszelt sajt és a
többi hozzávaló felét.
Lekenjük a tetejét a tejfölös tojással, megszórjuk a magokkal.
Cikk-cakk alakzatban daraboljuk (/\/\/\). A másik adag tésztával ugyanígy
járunk el. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, ne közel egymáshoz, mert nőni
fognak.
Hőlégkeverésen és 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése