2015. április 26., vasárnap

Baconos, sajtos pulykamell, szavarin formában.


A nagylány unokám találta a receptet, innen!  
A recepten kicsit változtattam,került bele           petrezselyem zöld és  piros paprika is.
Hozzávalók:
fél kg pulyka mell
25 dkg bacon (szeletelt)
20 dkg sajt (trappista)
3db tojás
3 ek liszt
1.5 dl tejföl

bors, só,petrezselyem levél, piros paprika felcsíkozva. 
Elkészítés:
A húst -2-3 cm-es kockákra szeleteljük.
Összekeverjük a többi hozzávalóval, a sajtból hagyunk ki a tetejére keveset.
A formát kivajazzuk majd zsemle-morzsázzuk, kibéleljük a baconnel, beleöntjük a masszát.
A sonkát szorosan ráhajtjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sül. Az utolsó 5 percben kerül a sajt a tetejére.









A sajt és a tejföl  laktózmentes.
Rizslisztet , kukorica keményítőt használtam,   1kk útifűmaghéjjal együtt.
Fél adag készült, másik fél adag nem laktózmentes ,és szögletes formában sült.


Most szavarin -koszorú formában sütöttem és a bacon mellé került egy kis feketeerdei sonka is.

Pikánsabb lett az íze.

Nincsenek megjegyzések: