A nagylány unokám találta a receptet, innen!
A recepten kicsit változtattam,került bele petrezselyem zöld és piros paprika is.
A recepten kicsit változtattam,került bele petrezselyem zöld és piros paprika is.
Hozzávalók:
fél kg pulyka mell
25 dkg bacon (szeletelt)
20 dkg sajt (trappista)
3db tojás
3 ek liszt
1.5 dl tejföl
bors, só,petrezselyem levél, piros paprika felcsíkozva.
Elkészítés:
A húst -2-3 cm-es kockákra szeleteljük.
Összekeverjük a többi hozzávalóval, a sajtból hagyunk ki a
tetejére keveset.
A formát kivajazzuk majd zsemle-morzsázzuk, kibéleljük a baconnel, beleöntjük a masszát.
A sonkát szorosan ráhajtjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sül. Az utolsó 5
percben kerül a sajt a tetejére.
A sajt és a tejföl laktózmentes.
Rizslisztet , kukorica keményítőt használtam, 1kk útifűmaghéjjal együtt.
Fél adag készült, másik fél adag nem laktózmentes ,és szögletes formában sült.
Most szavarin -koszorú formában sütöttem és a bacon mellé került egy kis feketeerdei sonka is.
Pikánsabb lett az íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése