2016. február 27., szombat

Tészta gyúrás, formázás , másképpen.

Nagyon szeretjük a házi készítésű tésztákat.
Annyi félét kipróbáltam már.
Újabban céklaporral pirosra, medvehagymával,szárított (porított)rukkolával  zöldre színezem, de használhattok ételszínezőt is, ami nem műanyag alapú.

 csíkosat







Most pelmenyihez gyúrtam egy vajas,oregánós tésztát.

Jutott belőle, hogy kipróbáljak egy új fajta  formázást.
Legutóbb a Cavatellit készítettem, szövő bordán.

Ennek mintájára próbálkoztam most egy  hasonló alakúval.
Ma kétszer is a kezembe került a hullámos szeletelőm, szinte kínálta magát, hogy próbáljam ki.
Meg is történt.
Nézzétek csak!
Ez sikeredett belőle.




Már meg is száradtak az aszaló gépben.

Nincsenek megjegyzések: