2016. március 5., szombat

Rakott fej, kocsonya, sült vér.


Kaptam ajándékba egy fél sertés fejet,és  vért is.
Hagymás vér készült.
Vízben megabároltam a felkockázott vért.
 Leszűrtem. Jó sok hagymát, zsíron megfonnyasztottam , fűszerekkel ízesítettem.
Került bele:
 3 cikk fokhagyma szeletelve.
1 tk római kömény
1 tk kakukkfű
1 tk oreganó
1 tk majoranna
kevés izsóp
1 kk kapor
piros paprika
Ezek a fűszerek saját termésűek, szárítottak.
Ezekkel sült a vér.


 A sertésfejet kuktában 2 fej vöröshagymával, 1 egész fej fokhagymával, 4 d babér levéllel sóval, egész borssal,egy jó darab oldalassal, jó adag bőrrel főztem meg.
 A leve kocsonya lett.
Olyan kemény, hogy késsel villával ehető!


A kihűlt húst lefejtettem a csontról.
Fűszereztem, ,utánasóztam.
(oreganó, kakukkfű, római kömény, majoránna, piros paprika, őrölt citrombors , fokhagyma por)
Össze kevertem egy jó adag kocsonya lével. 

Folpakba tekertem.

Jól szeletelhető.
Fagyasztóba is került belőle.


Nincsenek megjegyzések: