A hagyományos , bevált kenyér receptem használtam.
De, került bele, 1 ek burgonya pehely, 1 ek búza korpa, és 1 ek szárított búza csíra is.
A víz fele tej.
A kovászt előző este elkészítettem.
2 dkg élesztő 12,5 dkg liszt 125 ml víz és kevés olaj.
Jól kikevertem!
Éjszaka a pulton pihent.
Ma ment hozzá fél kg BL 55-ös liszt.
300 ml folyadék,- most savó
3 kk só
pici aszkorbin
1 kk sikér
1 ek olaj.
1 kk cukor
Mindent bele raktam a gépbe és ő dolgozott.
Kenyérsütőben indult, a dagasztás, kelesztés, de sütőben sült.
Régi öntött vas lábasba került.
Félidőig a fedő is rajta volt, egy kis víz is került a lábas és a sütőpapír közé, hogy gőzben kezdjen sülni.
Az aznap készült friss pizza alap, zöld fűszerekkel, feketeerdei sonka, és mizó, laktózmentes sajt került rá.
A finom kolbászos, tejfölös, zelleres kriplilevesemhez, másodikként éppen, jól passzolt a pizza.
A finom kolbászos, tejfölös, zelleres kriplilevesemhez, másodikként éppen, jól passzolt a pizza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése