2018. január 30., kedd

Lenmagpelyhes, kenyér sült!


Hetente sütök kenyeret.
Recept:
25 dkg félfogós liszt
25 dkg sima liszt
 1 dl tej
2.5 dl víz
 2 tk só
 csipet aszkorbin (C vitamin)
 1 kk sikér
 1 púpozott ek lenmagpehely
3 dkg élesztőből, 4 ek liszttel, vizzel, 1 mk cukorral kovászt készítek.
Most a  kenyérsütő dagasztotta, légkeverésen sült ,2 kisebb  adagban a sütőben.
Kevés lenmag pehellyel dúsítva.
Egy szögletes és egy őzgerinc formában sült

Frissen, vajas mézesen kóstolgattam.
Szép a belseje is.
Egy lángosra valót, mindig elcsippentek belőle.
Házi vászonból varrt kis "stanyiszliben" tárolom őket.Egy hétig is frissek maradnak.

Nincsenek megjegyzések: