Egy finom, gyors édesség, amit nem kell sütni.
Gyorsan elkészül, de legalább 2 órát álljon.
Recept.
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 2 dl víz
- 1 csomag babapiskóta-legalább 25db
- a pudinghoz 4 dl tej.
- 2 csomag vaníliapuding
- cukor
- fahéj
- citromlé
- 3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
- Egy cs habfixáló a tejszínhabba.
- Elkészítése:Az almát meghámozzuk, 2 dl vízzel megpároljuk, majd 4 dl tejjel összekevert pudingporral sűrűre főzzük.Kapcsos tortaformát kirakunk felezett babapiskótával, rátesszük az alma felét, erre a babapiskóta másik felét, és végül a maradék almát.Tetejét a felvert tejszínnel díszítjük, és a végén hűtőben pihentetjük legalább 2 órát. Addig a babapiskóta megpuhul.
- Unokahúgomnál készítettük.
- Mi most szögletes jénaiba raktuk.
- És csak tálaláskor raktunk rá tejszínhabot.
- Banán és eper is került mellé.
-
-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése