Minden íz benne marad.
Késes darabolóba raktam a burgonyát,
lisztet egy tojást,
2 ek saját kovászt, kevés vízben elmosva.
só.
lisztet egy tojást,
2 ek saját kovászt, kevés vízben elmosva.
só.
Pár fordulat és, lágy massza lett.
Gyúró táblára kiborítva ,még kapott lisztet.
Jól kidolgoztam.
Pihent 20 percet.
Átgyúrtam, hengerré formáztam.
Ujjnyi csíkokat vágtam belőle, gombócokat formáztam és kerek lappá nyújtottam.
Van egy nagy palacsinta sütő serpenyőm, ami egy vasúti kocsi ütközőjéből lett kialakítva, kovácsolással.
Több, mint 50 éves!
Párolt édes káposztával töltöttem meg.
De ,csak úgy magában is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése