2018. december 31., hétfő

Levesek, pürék tárolása, jégkocka készítő tasakban.


Mindig gondot okozott, a fölösleges, megmaradt leves, vagy püré fagyasztása.
Kis, simító záras zacskókban raktam el.
Volt , hogy kinyíltak, vagy sok is volt egyszerre.

Most egy több rekeszes fagyasztó zacskót szereztem be.
Ma egy sült tök, sült alma ,paradicsom, kevés cékla, levespüré alap -sok zöld fűszerrel- került lefagyasztásra.
Egy tölcsér segítségével gyorsan betölthető.

Tálcán raktam a fagyasztóba, hogy szép egyenletesen fagyjon meg.
Használatkor, csak letöröm a kívánt mennyiséget és ízesíthetek vele, vagy éppen egy püré leves készül belőle.
Legutóbb rózsavizetraktam el benne.
Ha bio citromot kapok, vagy a saját termésű citromom terem, azt is igy tárolom.

És minden maradékot, amit le lehet turmixolni, vagy lé állagú.




Nincsenek megjegyzések: