Egy reform kenyeret sütöttem.
Nem mértem semmi, csak ránézéssel, tapintással ellenőriztem a tészta állagát.E-szerint adagoltam a hozzávalókat.
Egy finom, ehető, barna kenyeret kaptam.
Fehér liszt nem került bele, hanem a következő lisztek, magvak.
Fehér és, barna rizs liszt
zabliszt
lenmagpehely
amaránt mag
hajdina liszt
útifűmag héj
3 ek saját készítésű kovász
só,pici cukor-hogy a kovász gyorsabban meginduljon
laktózmentes tej
búza csira
sikér
Egy lágy tésztát dagasztott a kenyérsütő.
Háromszor átgyúrtam, majd meghajtogattam.
Szögletes formában kelt meleg helyen, egy fél órát.
Megszórtam amaránt maggal, sütő zacskót húztam rá,és bespricceltem vízzel.
Majd a hideg sütőbe került 220 C°-on sült 10 percet, majd 40 percet 160 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése