A szokásos recept szerint készült
fél kg liszt-fele rétes-fele sima liszt
2,5 dl víz- 2 ek joghurt-1 dl víz
25 dkg kovász
2tk só
1 kk cukor
1 ek olaj
1 ek sikér
csipet aszkorbin
Kenyérsütő kétszer dagasztotta.
Kézzel formáztam , hajtogattam, pulton kelt.
Ketté vettem.
Majd a sütő edénybe kerülve, hideg helyen pihent 3 órát.
Pulton, melegen félórát.
Most a feléből készült kenyér, szögletes szilikon formában, gőzben sült.
250 fokon 10 percet, majd 200 fokon.35 percet
Most a tészta másik feléből,egy szilikon formában kis bagettek,és 3 db kacsa tepertős pogácsa is készült, amit bejgli tekeréssel,kétszeri tepertő rákenéssel hajtogattam.
Jó foszlós, réteges lett.
A kenyér belseje is szép fehér lett, a tejtől ,joghurttól.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése