A héten készült,fehér kenyerem!
Jénaiban, samotton sült!
Jénaiban, samotton sült!
Alaprecept szerint
10 dkg rétes liszt
40 dkg sima liszt
1 kk sikér
2 kk só
1 kk cukor
1 ek olaj.
3.2 dl víz helyett laktózmentes tej-mert szeretem a fehér kenyereket
20 dkg saját nevelésű, madre kovász.
Beszélgetett velem, szép cserepes lett, csak úgy pattogott!
Sütés előtt bevágtam körbe és a két végét.
Tetejét megvizeztem, rá került a sablon,és beszórtam liszttel!
Nemcsak sablonnal díszítem, időnként a tésztából kerülnek rá kis díszek.
Látszik nem vártam meg , amíg kihűl, megvágtam, meghúzta a kés a bélzetet, kacsazsírral, olajban eltett sült paprikával ettem, még langyosan!
Mennyei volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése