Egy ismerős azt írta a megosztott képhez, hogy "domborműves" kenyér!
Nem fontos a díszítés, ez ajándékba készült, azért ilyen.
Sütőbe helyezés előtt, simán bevágjuk a tetejét 3-4 ferde metszéssel és szépen kinyílik.
Fél kg liszt, ebből 3 ek rétes,
1.dl tel 2.5 dl víz,
(tej elhagyható, lehet mind víz)
(tej elhagyható, lehet mind víz)
1 kk sikér-elhagyható
pici cukor,
pici cukor,
1 ek olaj,
20 dkg saját készítésű madre kovász(élesztő nélküli)
( 3 dkg élesztővel helyettesíthető a kovász)
2 tk só.
( 3 dkg élesztővel helyettesíthető a kovász)
2 tk só.
Gyúrás, háromszor hajtogatás ,közben félórát pihen.Majd formázás után egy jénaiban kél, kb 3 órát, a meleg konyhában.. 250 fokon 10 perc fedővel, 200 fokon 35 perc fedő nélkül, gőzös sütőben.Vaslábasban kerekre, jénaiban vekni formában sütöm, hetente egy kenyér készül.
A mintákat ezzel a süti kiszúróval készítettem .
A kenyér tésztából elvettem,és vékonyra kinyújtottam egy kis darabkát, ebből szúrtam ki a mintákat.
Vízzel lespricceltem a kenyeret és ráragadt a minta.
A kovász készítést megtanulhatjátok a Nagymamám kovásza oldalunkon.
Remek könyvtárunk van, ahol mindent megtalálsz a kovászolástól a sütésig.
Gyakorlott kenyérsütők adnak tanácsot.
Mindenkit szívesen látunk.
Csoportunk elérhetősége:
https://www.facebook.com/groups/654135888358918/
A kovász készítést megtanulhatjátok a Nagymamám kovásza oldalunkon.
Remek könyvtárunk van, ahol mindent megtalálsz a kovászolástól a sütésig.
Gyakorlott kenyérsütők adnak tanácsot.
Mindenkit szívesen látunk.
Csoportunk elérhetősége:
https://www.facebook.com/groups/654135888358918/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése