Egy Erdélyi kovászolós csoportban láttam először.
A vajdasági kovászolók klubjában,Bálint Eszter készítette el.
https://www.facebook.com/groups/162428048541007/
Azóta már sokan sütik.
Nekem így sikerült.
Saját készítésű kovásszal sült.
Most , cukros ,tejes,tojás sárgájával kentem le, (ezt Eszternél láttam) kétszer,sülés közben is, ettől lett szép barnás, pirosas.
Egyszerűen csak lazán, spárgával kötjük cikkekre a kenyeret,ez bele mélyül,és tök formája lesz a sütés után.
Bár szeletelni nehezebb,de mutatós,így halloween közeledtével.
A jutubon részletes videó van az elkészítéséről ITT
1 megjegyzés:
Nagyon ötletes és mutatós kenyér! Szép lett a kenyered. Gondolom a tésztáját bárki változtathatja a fb.-on én nem tudom megnézni a receptet:)
Megjegyzés küldése