2021. június 16., szerda

Palacsinta, epres, maszkarpónés túróval!



 
Rendhagyó palacsintát sütöttem!
Palacsinta:
2 ek burgonya keményítő
1 ek kukoríca liszt
3 ek sima liszt
3 db tojás
pici só. 
1.5 -2 dl tej- de a hozzávalók minőségétől változhat
1 ek olaj
édesítő
A tojásokat, kevés tejjel, a száraz hozzávalókkal simára kevertem, majd került hozzá a többi tej is.
Hűtőbe pihen 2 órát
Töltelék:
 Házi készítésű túró- ma készült.
maszkarpone
 cukor
 eper dzsem(éppen akkor lett kész az idei dzsem)
Kevés mandula aroma.(vaniliára allergiás vagyok)
Jól kikevertem, és ezzel töltöttem a palacsintákat.



Jó nagy palacsinta sütőm van, két darabot tudtam csak megenni, annyira laktató!

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta, váljon egészségedre!