2021. szeptember 5., vasárnap

Sült, gyümölcs tea!

Az ivólé készítés után, visszamarad a sok gyümölcshús.

Van, aki lekvárt készít belőle, én teának használom.

Egy részét szárítom, darálom, filterezem teának.

Egy részéből, most sült gyümölcs tea készült.

Körte, szőlő, őszibarack-- bodza bogyóval, céklával színezve,--igy készült az ivólé, a befőző automata ivólé készítőjével.

Tepsibe került a vegyes gyümölcshús.



Magas hőmérsékleten 200 C
°-on kb egy órát sült, légkeveréses sütőben. 

Időnként átkavartam, kiengedtem a gőzt. 

Majd 100 fokon, nyitott sütő ajtónál, szinte szárítottam.

Kis üvegekbe raktam és ki automatáztam 

80 fokon 30 percig.

Kipróbáltam teának, mentával, nagyon finom, ízletes lett.



Nincsenek megjegyzések: