Az ivólé készítés után, visszamarad a sok gyümölcshús.
Van, aki lekvárt készít belőle, én teának használom.
Egy részét szárítom, darálom, filterezem teának.
Egy részéből, most sült gyümölcs tea készült.
Körte, szőlő, őszibarack-- bodza bogyóval, céklával színezve,--igy készült az ivólé, a befőző automata ivólé készítőjével.
Tepsibe került a vegyes gyümölcshús.
Magas hőmérsékleten 200 C
°-on kb egy órát sült, légkeveréses sütőben.
Időnként átkavartam, kiengedtem a gőzt.
Majd 100 fokon, nyitott sütő ajtónál, szinte szárítottam.
Kis üvegekbe raktam és ki automatáztam
80 fokon 30 percig.
Kipróbáltam teának, mentával, nagyon finom, ízletes lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése