Nemrég túrót "füllesztettem" és a visszamaradt savót, hűtőbe raktam.
Ezt használtam most fel a kenyér sütéshez.
fél kg liszt -fele rétes liszt
2 dl savó
1 dl kefir
fél dl tej
3 ek kovász-saját nevelés
2 kk só
1 kk kacsa zsír
1 kk cukor
1 kk sikér
csipetnyi aszkorbitum (igy nem morzsálódik)
Kenyérsütő dagasztotta, kétszeri dagasztás, pihentetés 3 órát hideg helyen.
Egyszeri hajtogatás
Formázás után a kacsa sütő jénaiba került, amit sütő papírral kibéleltem, lefedtem.
Ebben kelt még egy órát, meleg helyen.
Bevagdostam sütés előtt.
220 fokon 10 perc, fedőt levettem, párásítottam a sütőt, majd 200 fokon 35 perc alatt sült készre.
A sütőm aljában samott lap van, ami nagyon jól átadja, és tartja a hőt.
Egy nagyon könnyű, szép bélzetű, fehér kenyér lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése