2021. november 5., péntek

Kapor szószos pelmenyi!

 


Szép sárga házi tojásossal, készült.
 Egy egész tojás és egynek a sárgája, 1 ek kacsa zsír, és annyi liszt, hogy lágyabb,  de  nyújtható tészta legyen. 
 Töltelék:maradék főtt húst , fel fűszereztem. 
Került bele:  1 tojás fehérje (ez kissé össze fogja a tölteléket)
bors, só, fokhagyma por, szárított vöröshagyma, piros paprika, zöld fűszerporom.
Ezzel töltöttem meg a pelmenyi készítőre helyezett tésztát.
Két fajta készítőm is van, most a nagyobb lukút használtam.
Rá került a másik tészta is, amit kaporral izesítettem.
A nyújtófával, elég erősen átmentem rajta ,az élek elvágták a tésztát, és ki esnek a kis húsos halmocskák.
Szósz: kevés kacsazsíron, 1 kk vajjal, 3 cikk szeletelt fokhagymát átforgattam. Bele került a szárított kapor és 1 dl tejszín, és egy metélőhagymás ,tömlős sajt. 
Jól kifőztem, és erre szedtem ki a sós vízben kifőzött, kis pelmenyiket.

A széleken leszedett maradék tésztából, pár nagyobb pelmenyi is készült, amit zsiradékban kisütöttem.



Nincsenek megjegyzések: