Hozzá valók:
fél kg liszt-fele rétes
20 dkg kovász
(aki élesztővel készíti 3 dkg élesztő)
2 kk só.
2 kk sikér
1 kk cukor
1 ek olaj(néha kacsa zsír, vagy vaj)
3.5 dl víz(alkalmanként fele tej, vagy joghurt.) Most saját készítésű joghurt került bele.
Kenyérsütőbe rakom a hozzávalókat , dagasztási program, amit kétszer megismétlek.
Kivéve, gyúródeszkán átdagasztom.
Dagasztó tálba pihen 30 percig meleg helyen.
Utoljára feltekerem, mint a bejglit, majd cipóvá formázva megy a zománcos, sütő papírral bélelt cserép edénybe, aminek teteje is van.
Éles pengével bevagdosom.
Vízzel bespriccelem a fedőt is, 250 fokon sül fedővel 10 percig, majd fedő nélkül 220 fokon 45 perc, vízgőzben.
Félidőben kiveszem a cserép edényből és a sütő vastag samott lapján sül *TALPON* tovább.
Végül rácson hűtöm ki.
2 megjegyzés:
Nagyon szép és finom kenyeret sütöttél. Gyakran sütök én is bár kovásszal ritkábban.
Köszönöm Évám!
Megjegyzés küldése