A HÚSOS TÖLTELÉK, FELTURBÓZVA ZÖLDSÉGEKKEL, RIZZSEL!
Maradék csirke pörkölt-villával szétnyomkodva
főtt barna rizs,
párolt zöldség
(brokkoli-karfiol-borsó-sárgarépa)
nyers tojás
bors
tetejére:
sajt, tejszín
A kissé megfőtt tésztákat(cannelloni, nagy csigák)megtöltöm, a jól összedolgozott töltelékkel.
Most mázas cserép tálban készült, amit kivajaztam és bele kerültek a tészták.
Ebben tálalható is.
Tetejét tejszínnel locsoltam meg.
200C°-ra előmelegített, majd 5 perc után 170C°-ra mérsékelt sütőben sült 20 percig.
Az utolsó percekben kerül rá a reszelt sajt.
A kimaradt tölteléket és az eltöredezett tésztát is felhasználtam.
Egy kivajazott kis lábast leraktam tésztával.
A töltelék következett, rá egy kis kolbász karika és füstölt tarja csíkok.
Egy kis maradék paradicsomos lecsó.
Kevés párolt zöldség- egy nyers tojással össze keverve
Majd megint tészta.
Tetejére tejszín.
Együtt kerültek sütőbe.
Erre is került sajt.
Régebben, csak hússal töltöttem, de így nagyon nehéz étel már egy idős embernek.Ezért változtattam, és kevertem rizzsel és zöldséggel.
2 megjegyzés:
Kedves Olgis!Cannellonit még nem készítettem, de a húgom már igen. Jól néz ki abban a cseréptálban.:)) Megkísérlem alkalomadtán elkészíteni.Remélem szeretni fogják! Szép estét;Tücsi
Imádom a cannellonit, nagyon gusztusos lett, meg is jött hozzá a kedvem:-)
Megjegyzés küldése