2025. június 29., vasárnap

Puliszka, és feltét!

                2 dl  apró kukorica kása

3 ek kukorica liszt

 6 dl víz

 2 dkg vaj, só

A feltéthez: 

2 szelet disznósajt

 2 fej hagyma

 4 cikk fokhagyma

 2 ek tyúk zsír

4 db új burgonya

 2 db tojás

 só, bors

 csipet piros paprika

A puliszkához a vizet felforralva , hozzá kerül a kása, a liszt a só.

Állandó kevergetés közben fő.

A végén hozzá adom a vajat is.

A feltéthez: a karikára szeletelt hagymán, fokhagymát megdinsztelem a zsiradékon, hozzá adom a párolt burgonyát. a  disznó sajtot, a fűszereket.

Jól átpirítom,.

A kissé habosra felvert tojást ráöntöm, pirosra sül, szinte egyben megfordítom.

 Másik oldala is jól megsül.

Szinte egy darabolható lepény készül. 

Nagyon ízletes.

Nincsenek megjegyzések: