Kaptam ajándékba egy fél sertés fejet,és vért is.
Hagymás vér készült.
Vízben megabároltam a felkockázott vért.
Leszűrtem. Jó sok hagymát, zsíron megfonnyasztottam , fűszerekkel ízesítettem.
Került bele:
3 cikk fokhagyma szeletelve.
1 tk római kömény
1 tk kakukkfű
1 tk oreganó
1 tk majoranna
kevés izsóp
1 kk kapor
piros paprika
Ezek a fűszerek saját termésűek, szárítottak.
Ezekkel sült a vér.
A sertésfejet kuktában 2 fej vöröshagymával, 1 egész fej fokhagymával, 4 d babér levéllel sóval, egész borssal,egy jó darab oldalassal, jó adag bőrrel főztem meg.
A leve kocsonya lett.
Olyan kemény, hogy késsel villával ehető!
A kihűlt húst lefejtettem a csontról.
Fűszereztem, ,utánasóztam.
(oreganó, kakukkfű, római kömény, majoránna, piros paprika, őrölt citrombors , fokhagyma por)
Össze kevertem egy jó adag kocsonya lével.
Folpakba tekertem.
Jól szeletelhető.
Fagyasztóba is került belőle.