A finomra darabolt hagymát,1-2 gerezd fokhagymát(én a késes,gépi gyors darabolót használom)bő olajon megpárolom.
Pirospaprika, színes , frissen őrölt bors kerül bele.
Összedolgozom a darált hússal és a rizzsel.
Káposzta, kelkáposzta, vagy torma levélbe tekerem.
Most kelkáposzta és rendes káposzta volt kéznél.
Fagyasztható is későbbi főzéshez.(az unokának)
Apróbb káposzta darabok, paprika, paradicsom(nyáron kevés kapor levél) kerülnek a fazék aljára.Egy két szelet füstölt szalonnát is elbír!!!
Felöntöm vízzel, mikor felfő kerül rá a passzírozott paradicsom.
Én most befagyasztott egész paradicsomot használtam.
15-20 perc alatt kész.
Ez a mi szabolcsi töltött káposztánk.
Tormába, füstölt hússal, kukorica kásával is készítjük.
Ebbe több fokhagyma kerül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése