2010. február 27., szombat

Egy kis nasi.

Nagyon finom körtére akadtam.Volt kivim, almám,és gondoltam kandírozok.
Elő a lábaskát. Barna , és kandis cukor, kevés vaj, 1 kk ecet, 1 dl tejszín és jó sűrűre befőztem. És bele a gyümölcsök. Előbb a körte, aztán a kivi, őt hamar ki is vettem.
Az almának sem kellett sok.
Ugye ők engednek egy kis levet. A körte kissé meg is puhult és beleitta magát ez a sok finom édesség. 
A gyümölcsök savas nedve a cukrok aromájával összekeveredve!! Hmmm...
A visszamaradt masszát is befőztem és rá kanalaztam a gyümölcsökre.
Hát nem kevés kalória, de ínyencség.
Megszórtam jégcukorral, nád kockacukor is került mellé, jól felszívta magát a nedvekkel.
          Egy kellemes édességet  alkottam!!!
             Kedvencem a karamell íz!

Nincsenek megjegyzések: