Tésztája
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 cs sütőpor
15 dkg vaj
1egész tojás
1 tojás sárgája
Annyi tej, hogy nyújtható tésztát kapjunk
Jól kidolgozzuk, pihen, amig az almát elkészítjük.
Alma:
1 kg almát lereszelünk ,5 dkg vajjal, 10 dkg cukorral megpároljuk.
Ha kihűlt fél citrom levét teszünk bele.
A tésztát három részre osztjuk, tepsi hátán sütjük. (villával megszurkáljuk.)
Amig a lapok sülnek elkészítjük a krémet.
Főzött krém:
2 egész tojás
2 dl tej
2 ek étkezési keményítő(lehet sima liszt is)
5 dkg cukor
Állandó keverés mellett., lassú tűzön sűrűre főzzük.
Vajas krém.
15 dkg vajat fél citrom levével 5 ek porcukorral simára keverünk.
A kihűlt főzött krémet kanalanként adjuk hozzá.
Az alsó lapra kerül a krém fele, rá rumos tejben megforgatott babapiskóta, rá a krém, másik fele.
Második lap , rá a párolt alma, harmadik lap.
A tetejét porcukorral hintjük meg.
Folpackba csomagolva kerül a hűtőbe puhulni pár órára.
2 megjegyzés:
Nagyon sok almát raktam el tavaly üvegben.Abból készítve is jó vagy csak frissen reszelve?
Nem tudom ,én a pincébe tárolom az almát.
Ha nem híg, akkor jó.Legfeljebb egy kis keksz morzsát bele keversz, hogy felszívja a nedvességet.
Vagy zselatinnal teheted szilárdabbá.
Megjegyzés küldése