2022. február 11., péntek

Almarózsa, készítése!

A Nosalty szakács oldalon, találtam ezt a receptet.
Kipróbáltam, a légkeveréses készülékemet, ebben  sütöttem meg.
Egy csomag  leveles tészta, ami ki van nyújtva.
Feltekert állapotban (a papírral együtt) 8 egyenlő részre vágom.
Hosszú téglalapokat kapok. (a papír eltávolítása után)
Fahéjas porcukorral megszórom.
Erre kerülnek a félkör alakú,  fahéjas, cukros vízben kissé megpárolt alma darabok.
Feltekerem, a szélét jól odacsippentem, ki ne nyíljon. 
Megkenem barack lekvárral.
 A sütés végén megszórom szeletelt mandulával.
25 perc,220C°-on.
Ebben az albumban részletesen le van fotózva! ITT találod!
Készítettem róla fázis fotókat!







4 megjegyzés:

Jutus írta...

Nem ázik el a tészta az almától? Ropogós marad a tésztája így is?
Biztosan nagyon finom!!!:))

Olgis írta...

Igen, egy kicsit lágy, nem marad ropogós.
Keresek egy másik receptet a tésztának.
De élvezhetően jó ízű így is.
Köszönöm a látogatásodat.

Ani írta...

Nagyon szépek lettek.

Olgis írta...

Köszönöm Ani!