A receptet Bibimóni blogjában találtam-ITT.
A golyók elkészítése :
A golyók közepe, túrós kókuszgolyóból készül, amit beleburkolunk egy hagyományos kókuszgolyó masszába.
Hozzávalók :
50 dkg túró
40 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
1 citrom leve és reszelt héja
Továbbá a golyók forgatásához kb. 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A hozzávalókat kimérjük egy tálba és összegyúrjuk.
Kis golyókat formálunk a masszából és megforgatjuk őket egyenként kókuszreszelékben.
(Ehhez a süteményhez a megadott recept negyedét kell elkészíteni, mind kettő receptből külön külön.)
Amikor elkészültünk a két masszával akkor a túrós masszából kb. cseresznye méretű golyókat formálunk, amit a kakaós kókuszgolyó masszával beborítunk.
Így kb. diónyi nagyságú töltött kókuszgolyókat kapunk, amivel kirakjuk a kivajazott kilisztezett magas tepsink alját, egy kis rést hagyva közöttük.
Amikor elkészültünk a két masszával akkor a túrós masszából kb. cseresznye méretű golyókat formálunk, amit a kakaós kókuszgolyó masszával beborítunk.
Így kb. diónyi nagyságú töltött kókuszgolyókat kapunk, amivel kirakjuk a kivajazott kilisztezett magas tepsink alját, egy kis rést hagyva közöttük.
Kókuszos piskóta hozzávalói:
3 db egész tojás
3 db egész tojás
25 dkg cukor
30 dkg liszt 1 cs. sütőpor
3 evőkanál kókuszreszelék
3 dl. tej
1 dl. olaj
Elkészítése :
A tésztához a cukrot és a tojásokat jó habosra
kikeverjük.
Kis adagokban hozzá keverjük az olajat, és a
tejet
.
A sütőport, a kókuszreszeléket és a lisztet
A sütőport, a kókuszreszeléket és a lisztet
összekeverjük és hozzákeverjük a tojásos
masszához.
Az így kapott kókuszos tésztát a golyókra
öntjük egyenletesen.
Előmelegített sütőben, 180 fokon gáznál 3-4
fokozaton tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült a sütink, hagyjuk teljesen
kihűlni a tepsiben.
Közben elkészítjük a krémet a
Közben elkészítjük a krémet a
tetejére.
Elkészítése :
A tejben a tojást, a cukrot, és a lisztet
Krém hozzávalói :
4 dl. tej
1 db tojás
15 dkg cukor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál vanília aroma
Díszítéshez : 10 dkg Csokoládéforgács
összekeverve 5 dkg kókuszreszelékkel
A tejben a tojást, a cukrot, és a lisztet
csomómentesre keverjük egy habverő
segítségével.
Lassú tűzön besűrítjük, majd langyosra
kihűtjük.
Rákenjük a sütemény tetejére és bőven
megszórjuk kókusszal összekevert
csokoládéforgáccsal.
Hűtőbe rakjuk , kb. 2 órára dermedni és
megpróbáljuk úgy felszeletelni, hogy a
vágások a golyók közepét érjék.
Így szép szeleteket kapunk.
Csodás íz összeállítás, érdemes megsütni.
Túró összeállítása.
Én raktam bele egy kis felkockázott őszi barackot, és kevés vörös áfonyát is.
A túró gömbölyítve, kakaós kókuszreszelékbe forgatva kerül a tepsibe.
A tésztával leöntve.
A főzött krém.
Sütés után.
Felére fehér csokis reszelék, felére barna került.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése