2012. július 15., vasárnap

Egyszerű egytál étel.

Apró sertés hús(lehet csirke is) darabokat kissé ki klopfolok, bors só, kerül rá.
Olíva olajon, diónyi vajjal,mindkét oldalukat megpörösítem.
Zöld paprika , hagyma, fokhagyma, gyros és curry fűszer kerül még rá. 1-2 percig fedő alatt párolom.
Majd fedő nélkül zsírjára lesütöm.
Kiszedem, és a visszamaradt zsiradékon csíkokra vágott cukkinit és egy pár alma cikket átforgatok.
1 EK méz, szója szósz kerül rá, ezzel is átforgatom.
A húsokat is vissza rakom a serpenyőbe és együtt felsütöm. Az almától , méztől és a szója szósztól nagyon pikáns lett.
Vízben főtt burgonya  a köret, meglocsolva a hús zaftjával.
Egy csokor zöld levél:(petrezselyem, oreganó, tárkony,1 levél zsálya,zeller és lestyán )1 Ek olaj ,só, egy darab hagyma, egy cikk fokhagyma kerül a   burgonya főző vízébe.
Kovászos uborkával, igen ízletes.
Talán aprólékosnak tűnik, de hamar elkészül.

Nincsenek megjegyzések: