2012. július 15., vasárnap

PESTÓ.

Itt a nyár, szépen zölddel a bazsalikomom.Mit is készíthetnék, mint pestót.
Mosás, csepegtetés után a leveleket szépen sorjában , egyenként leszedem.
Két fajta bazsalikomom termett az idén, a hagyományos zöld és a pirosas görög.
A gépi darabolóban sok fokhagymával, olíva olajjal, durva szemcsés tengeri sóval, kevés citrom borssal össze darálom, jó simára.
Csodálatos zöld színe van!
Kerülhet még bele ízlés szerint kevés oreganó levél, kapor, tárkony és 2-3 menta levél.
Nálam ez az alap.
Ez tovább ízesíthető  pirított fenyő maggal, dióval, most  mogyoró került  bele(nem a földi, az amerikai) és  pár csepp lime  lé.
Ez teszi pikánssá.
Joghurttal is kipróbáltam, nagyon ízlett.
A reszelt sajtot csak használatkor rakom bele.
Hűtőben, 1 hétig friss marad, de le is fagyasztható, kis üvegekbe rakva.
 Vajas kenyérre, lángosra kiváló, tésztákat ízesíthetünk vele.
A vajas kenyeremen.

Nincsenek megjegyzések: