2023. november 11., szombat

Libanyak bőre, töltve!




A liba nyaki bőrét szedtem elő a fagyasztóból, egy régebbi liba vágásból. (élő libám volt)

 Márton napkor és Húsvétkor mindig készül töltött hús. 
A zsemlét tejben áztattam.
Egy fej hagymát lereszeltem, liba zsíron megpirítottam, jó sok apróra vágott petrezselyem levelet adtam hozzá.
A kinyomkodott zsemle ,bors, ételízesítő(saját),  kockára vágott főtt tojás,elkapart csirke máj, darált hús , zúzott fokhagyma, felvert nyers tojás került bele.
(A májat elő főztem, leszűrtem elkapartam)
Ezzel a töltelékkel töltöttem meg a liba nyak bőrét 
Közepébe félbevágott , főtt tojást dugtam.
 Vékonyabb végét spárgával elkötöttem, a vastagabbat bevarrtam cérnával. 
(Nem mindenkinek van liba nyak. 
Hengerré formázva,őzgerinc formában is süthető.
Tölthetünk ezzel a töltelékkel csirke nyak bőrét, combot is. 
A lecsontozott csirkemellre rakhatjuk a tölteléket és a bőrével takarjuk.Így is finom lesz.)
Vízben elő főztem, jól megszurkálva  hogy a levegő ki jöjjön belőle, ne durranjon szét.
Forró sütőbe, zsiradékkal , tejszínnel locsolgatva , ropogós pirosra sütöttem.
 A végén grilleztem.
Mellette csirke combok is sültek,  a  befűszerezett comb bőre alá került a töltelék.
 Laktató étel, tejszínes burgonya püré készült mellé.
                Hidegen is fogyasztható.
Frissen sült házi kenyérrel , savanyú uborkával!




TÖLTÖTT CSIRKE COMBOK!

















1 megjegyzés:

Ani írta...

Nagyon jól néz ki! Én már régen nem kaptam libát. Ani