Narancshéjat kandíroztam.
Ha nem bio narancsunk van, kiáztatjuk.
Ha nem bio narancsunk van, kiáztatjuk.
(3 napig váltott vízben, néha megkevergetve
Ez azért fontos, hogy kioldódik belőle a vegyszer, amivel
kezelve van, meg puhul is.
3. nap után leszűrni, mikor jó lecsepegett késes
darabolóval durvára aprítani.) Nálam ,most bio narancsból készült, Ritkán kapható, de most sikerült.
Azért nem csíkokra, mert a püspökkenyérbe készül.
Feltettem lábasban, narancslével főni.
Mikor már kevés a lé alatta, rá teszem a cukrot.
2 narancs, 2 citromhéj lett most feldolgozva.Ezek bio termékek.
Ehhez kb 20 dkg cukor került.
Amikor minden nedvesség elpárolgott lekapcsoltam. Egy
éjszakát állni hagytam.
Másnap még főztem pár
percig, állandó kevergetéssel.
5 evőkanál barna cukrot adtam még hozzá.
Amikor már éreztem, hogy karamellizálódik, és kristályosodik, lekapcsoltam.
Fém tálcára öntöttem, közben villával kevertem, ne álljon
össze.
Kész a püspökkenyérbe való.
A tojás fehérjék a fagyóba várják a felhasználást.
A tojás fehérjék a fagyóba várják a felhasználást.
A lakást belengi a narancs illata.
Készült már csíkokra darabolva, azonnali fogyasztásra is.
ITT megnézheted azt is.
Olyan, mint az arany, szép sárga és kristályos.
A következő adag csíkokra vágva, nasinak készül majd.
Egyik végét olvasztott csokiba is márthatjuk. fehér csokival szeretem!
Kis üvegbe rakom, és a hideg spájzba tárolom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése