Pároltam (pároló betéttel) zöldségeket.
Sárgarépát,
zellert,
szeletelt burgonyát,
káposztát ,
kínai kelt.
Ezenkívül sült még a hús mellett
nyers répa ,
burgonya,
alma
és hagyma.
Szinte zsiradék nélkül sült, a pácban volt csak kevés olaj.
A kertemben van:
izsóp
zsálya
kakukkfű
és petrezselyem
zöldje.
Egész télen eleven zöldek maradtak.
Megmosva a húsok, zöldségek tetejére kerültek.
Ropogósra sülnek, el is fogyasztottam.
Különös, hogy a zsálya így nem keserű.
Ízük bele sült a húsba, zöldségekbe.
A párolt kínai kel és káposzta a jég salátával egy joghurtos,majonézes dresszingbe került.
Dresszing.
3 ek joghurt
3 ek tejszín
1 ek méz
1 kk ketchup
2 ek majonéz
2 cikk zúzott fokhagyma
1 ek szűz olíva olaj
kevés reszelt sajt.
Jól össze kevertem és bele forgattam a párolt zöld leveleket, és a salátát.
Ez a saláta, akár önálló étel lehet egy vacsorára, darabos dióval.
Mikróban sült 2 db burgonya héjában, köret kiegészítőként.
A teraszon, egy elektromos , kontakt grillt használtam.
A fűszerek illata belengte az egész udvart.
10 C°.- ban, jól felöltözve készítettem.
Hóvirágaim, mint kis csengők bókoltak a szélben,már a tavasz illatát is érezni lehet.
Ebéd után a napi 1000 (ezer) lépést megtéve (a kertem két legtávolabbi pontja között,oda vissza, dombra fel és le), kicsit elfáradtam.
Pihenés képen írom e-pár sort, egy csendes vasárnap délután.
Közben a tegnap készült almás muffinokat majszolgatom.
Sárgarépát,
zellert,
szeletelt burgonyát,
káposztát ,
kínai kelt.
Ezenkívül sült még a hús mellett
nyers répa ,
burgonya,
alma
és hagyma.
Szinte zsiradék nélkül sült, a pácban volt csak kevés olaj.
A kertemben van:
izsóp
zsálya
kakukkfű
és petrezselyem
zöldje.
Egész télen eleven zöldek maradtak.
Megmosva a húsok, zöldségek tetejére kerültek.
Ropogósra sülnek, el is fogyasztottam.
Különös, hogy a zsálya így nem keserű.
Ízük bele sült a húsba, zöldségekbe.
A párolt kínai kel és káposzta a jég salátával egy joghurtos,majonézes dresszingbe került.
Dresszing.
3 ek joghurt
3 ek tejszín
1 ek méz
1 kk ketchup
2 ek majonéz
2 cikk zúzott fokhagyma
1 ek szűz olíva olaj
kevés reszelt sajt.
Jól össze kevertem és bele forgattam a párolt zöld leveleket, és a salátát.
Ez a saláta, akár önálló étel lehet egy vacsorára, darabos dióval.
Mikróban sült 2 db burgonya héjában, köret kiegészítőként.
A teraszon, egy elektromos , kontakt grillt használtam.
A fűszerek illata belengte az egész udvart.
10 C°.- ban, jól felöltözve készítettem.
Hóvirágaim, mint kis csengők bókoltak a szélben,már a tavasz illatát is érezni lehet.
Ebéd után a napi 1000 (ezer) lépést megtéve (a kertem két legtávolabbi pontja között,oda vissza, dombra fel és le), kicsit elfáradtam.
Pihenés képen írom e-pár sort, egy csendes vasárnap délután.
Közben a tegnap készült almás muffinokat majszolgatom.
1 megjegyzés:
A bejegyzés és a képek előrevetítik a hamarosan beköszöntő jó időt, de jó lenne már a teraszon grillezni....:)
Köszönöm, hogy megtisztelted a blogom, én is gyakori vendég leszek itt! ;-)
Megjegyzés küldése