2013. április 3., szerda

Gersli, répával, zellerrel.


A  sok  húsos kaja az ünnepen, már megunja az ember.
Ilyenkor minden maradékot felhasználok. 
Bár az ünnepen nem voltam itthon, maradék az mindig akad.
Egy kis darált hús lesütve, kolbász, sonka. 
Ehhez készült répás, zelleres,gersli köret.
A gersli ázott fél órát. 
Langyos vízbe került egy fej vörös hagymával
étel ízesítővel, kevés leves kockával, szeletelt sárga répával, zeller csíkokkal.
Fedő alatt főtt puhára.
Levétől leszűrve, jó puha, ízes lett.
Igazán könnyű, de laktató étel.
Majdnem minden maradékokból készült.
Sült ma kenyér is ,szója liszt és búza korpa hozzá adásával.

Egy fél csomag  leveles vajas tésztám volt, abból káposztás falatkák készültek.

Nincsenek megjegyzések: