2013. április 4., csütörtök

Paradicsom csatni.

 Kedvenc paprika alakú paradicsomomból szoktam készíteni.


Nincs sok leve, húsos, kevés a magja, könnyen hámozható.
meghámozom, kimagozom és kisebb darabokra vágom,.
Késes aprítóval is lehet tetszés szerintire darabolni.
Jó sok hagymát felaprítok, szintén a késes darabolóval. 
Olajon puhára párolom,piros paprika, bors só kerül bele és a paradicsommal sűrűre főzöm.
A végén egy csokor zöld fűszer növény kerül  bele.
Tárkony, sok oregánó, lestyán,sok bazsalikom, petrezselyem zöld, kevés zeller, majoránna,  2 db zsálya levél, kakukkfű, pár levél rozmaring.
Jó szorosan össze kötöm őket, hogy a végén ki tudjam szedni.
Mikor már zsírjára lesütöttem,  kihűlés után, kis adagokban lefagyasztom.
Ha sok leve lenne, azt leszűröm.
 Csavaros üvegekbe kerül a fagyóba. 
Nagyon jó pizza alap, de spagettihez is finom darált hússal  Pörköltbe is kerülhet belőle egy evő kanálnyi.
Tartósító szerrel , melegen , száraz dunsztba rakva a spájzban is eláll. 
Befőző automatában  tartósító nélkül, csírátlanítva a spájz polcán tárolható több hónapig.

2 megjegyzés:

tücsi írta...

A paprikaparadicsom csodálatos!!!

tücsi írta...

Elfelejtettem, hogy a többi paradicsomod is csodálatos. Nagyon jól mutat az a kosár.-))