2013. augusztus 14., szerda

Cukkinis lapcsánka.

Egy könnyű étel, amit mindenki el tud készíteni.
Most cukkínivel készült.
Cukcsánkának is hívjuk !

1 cukkini 
                                        3 db burgonya 
(Burgonya nélkül is készülhet, a lapcsánkához hasonlóan! )
1 db tojás
2 cikk fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
3 ek liszt-kukorica liszttel is finom
                                     1 tk delikát.  (nálam ez is saját készítés)
csipet bors,só
kaporlevél
A káposztareszelőn reszelem le a burgonyát a cukkinit, hagymát, szép szálasra(robotgépben is készülhet a megfelelő tárcsával) a fokhagymát préselem.
Késes darabolóval is lehet aprítani, de akkor lágyabb lesz a massza, több liszt kell hozzá.
Ételizésítővel, kevés liszttel, 1 db tojással, a borssal, kaporral össze keverem.
Forró olajban sütöm.
Most kókusz zsírban sült.
Mellé, tört uborka is került.
Már kipróbáltam a racklette (raklett) sütőn is jól megsül.
Nem kell hozzá zsiradék, csak egy szilikon ecsetel az elején lekenem a sütő lapokat.
Így egészségesebb az izén semmit nem változtat.



 Kitelepülhetünk a konyhából a teraszra a sütéssel. 
Nem lesz olaj szag a konyhában.
Fogyaszthatjuk tejföllel, sajttal.
Most zöld fűszeres sajtkrémmel és szintén zöld fűszeres gomolya sajttal ettem.
Egy finom limonádé, vagy jeges menta tea kíséretében remek főétel is lehet.

1 megjegyzés:

evetke írta...

Kedves Olgi! Köszönöm a részletes leírást és a sok jó ötletet a készítéshez, fogyasztáshoz. Ági