Nem igazán hagyományos pita tésztából készült.
Ez a "szemre, marékkal, bögrével" stílusban van mérve.
Tésztához
2 bögre liszt,
3 ek pálma zsír
1 tojás
2 ek tejföl
3 ek porcukor
fél cs sütőpor
Töltelékhez
5 db alma
1 kk őrölt fahéj
fél citrom leve
3 ek barna cukor
A lisztben elmorzsolom a zsiradékot,aztán minden hozzávalót bele rakok, jól összegyúrom.
Folpakba csomagolva a hűtőbe pihen, amíg az almát lehámozom, megreszelem.
Bele kerül a citrom héja, leve, a cukor.
Közepes kerek formát ki vajazok, kekszmorzsával megszórom.
A kerekre nyújtott tészta lappal kibélelem.
A lapot is megszórom keksz morzsával, erre kerül az alma. A tésztát ráhajtom, középen nyílást hagyva.
A fölösleges tészta darabokból leveleket formázok.
Tojással lekenem, leveleket rárakom, lekenem ezt is tojással.
160C°-on 25 perc alatt megsül.
Gyors és finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése