2013. december 14., szombat

Almás pite.


Nem igazán hagyományos pita tésztából készült.
Ez a "szemre, marékkal, bögrével" stílusban van mérve.
Tésztához
2 bögre liszt, 
3 ek pálma zsír
1 tojás
2 ek tejföl
 3 ek porcukor
fél cs sütőpor
Töltelékhez
5 db alma
1 kk őrölt fahéj
fél citrom leve
 3 ek barna cukor
 A lisztben elmorzsolom a zsiradékot,aztán minden hozzávalót bele rakok, jól összegyúrom.
Folpakba csomagolva a hűtőbe pihen, amíg az almát lehámozom, megreszelem.
Bele kerül a citrom héja, leve, a cukor.
Közepes kerek formát  ki vajazok, kekszmorzsával megszórom.
A kerekre nyújtott tészta lappal kibélelem.
A lapot is megszórom keksz morzsával, erre kerül az alma. A tésztát ráhajtom, középen nyílást hagyva.
A fölösleges tészta darabokból leveleket formázok. 
Tojással lekenem, leveleket rárakom, lekenem ezt is tojással.
160C°-on 25 perc alatt megsül.
Gyors és finom.


Nincsenek megjegyzések: