A sertés legfinomabb része a szűzpecsenye.
Szeletekben, hirtelen sütve, vagy Wellington-módra-gombával,
leveles tésztába tekerve, a szeleteket bacon szalonnával körbe tekerve...stb.
Láttam már 3 ágban összefonva is.
Számtalan variáció lehetséges.
Nálam most őszibarackkal, aszalt szilvával és zöld dió befőttel
töltve készült.
Egy nagyobb éles késsel felszúrjuk a pecsenye belsejét.
Sózom, borsozom, kívül, belül.
A felszúrt üregbe kerülnek a gyümölcsök.
Most az aszalt szilva belsejébe raktam a zöld dió darabokat.
A két végét hústűvel megtűzöm, így nem bújnak ki a
gyümölcsök.
Forró zsiradékban- nálam most kókuszzsírban- megpörösítem a
külsejét.
Tűzálló serpenyőbe rakom, megkenem tejszínnel és a
200 C°-ra előmelegített sütőbe kerül 10 percre.
majd 170 C°-ra 15 percre .
Közben szilikon ecsettel többször átkenem tejszínnel.
Egyszer meg is fordítom.
A végén 2-3 perc grill fokozaton, pirosra sütöm.
Hidegen, melegen egyaránt finom.
A 3 gyümölcs együtt egy csodálatos pikáns ízvilág.
A köret bármi lehet.
A hercegnő burgonya illik hozzá a legjobban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése