2014. január 15., szerda

Pavlova, szeder zselével.


A tojásfehérjéket lefagyasztva tárolom.
Most Pavlova készült belőle.
6 tojás fehérjét használtam fel. 
Ebből 3 lapot sütöttem.

6 db tojás fehérje
9 ek kristály cukor
csipet só
1 ek citrom lé
A végén 1 ek kukorica keményítő.
Előbb jó keményre készítem a habot, a só, citromlé benne van.
Ezután kanalanként megy bele a cukor.
Most nem gőz fölött készült a hab, csak simán a robotgép keverte. 
120 C°-on szinte csak szárad 45 percig.
Belül lágyabb, kívül ropogós.
Meglocsoltam levendula sziruppal.

Szeder zselé és tejszínhab került rá.
Receptet ITT  és ITT találsz még a blogomban.
Saját készítésű, saját termésből, a szeder zselém.


Nincsenek megjegyzések: