2014. március 24., hétfő

Kijevi krémes.



Tészta:
40 dkg liszt
2 ek tejföl
4 tojássárgája
1 csomag sütőpor
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
Összegyúrjuk a hozzá valókat.
Ne dolgozzuk sokáig, nem szükséges.
3 cipóba osztjuk.
Lapokká nyújtom, megkenem a diós habbal és megsütöm.
A habkártyával szépen, egyenletesen elhúzom a  diós habot.
Diós hab:
A 4 tojás fehérjéből 
20 dkg kristály cukorral 
1 kk citromlével,csipet sóval
kemény habot verünk.
A végén teszek bele 1 ek étkezési keményítőt.
Krém:
1 cs tejszínes pudingport 3 dl tejjel megfőzünk.
Még melegen elkeverek benne diónyi vajat.
Így nem bőrösödik be.
20 dkg ráma vajat 3 ek cukorral  habosra keverek.
Aki édesen szereti, tehet bele több cukrot is.
Szoba hőmérsékleten tartom mindkettőt, hogy  azonos hőmérsékletű legyen.
Ellenkező esetben a margarin kicsapódhat.
Ha jól kihűlt a puding összekeverem a cukros rámával, jó habosra.
A kihűlt lapokat  megkenem a krémmel .
Le folpakkozom és a pulton hagyom, hogy jól megpuhuljon.
Hűtőbe, csak akkor kerül, ha már jó puha a tésztája.
A diós habtól egy nagyon  finom süteményünk lesz.

Nincsenek megjegyzések: