A szokásos módon palacsintákat sütök, most cukor nélkül, sósan.
25 dkg
finomliszt
3
db tojás
4
dl tej
3
dl víz-lehet buborékos ásványvíz
0,5
dl étolaj
1
csipet só
Liszt
fajtájától függően van, hogy picit sűrű a tészta, akkor löttyintek még egy kis
tejet és egy kis vizet hozzá.
Az olajat
alaposan belekeverem a tésztába, ezért teflon serpenyőben sütve egyáltalán nem
olajozok alá, csak az elsőnél, de akkor is csak a biztonság kedvéért.
Ebből az adagból
nálam 15 db lett.
Ez függ a palacsintasütő
nagyságától.
Én, most alá
olajoztam.
Ez a recept
az egyik menyem kipróbált receptje.
A palacsinta hús tölteléke.
80 dkg darált sertés húst olajon, pörköltszerűen , kevés vizet öntve alá, lesütök zsírjára.
Sóval, borssal ízesítem.
Kerül még bele, oregáno,tárkony, majoránna és egy
kk gírosz fűszersó is.
Ha kihűlt bele töltöm a palacsintákba.
A két végét behajtva, tekerem fel.
Liszt, tojás , zsemlemorzsa.
Kirántom.
Forró olajban kisütöm.
Most a sütőben sült kevés olajon, légkeverésen.
Egyszer megforgattam.
Fólia volt a tetején, hogy ne száradjon ki.
A panír házi kenyérből, kukorica pehellyel vegyesen készült.
Nagyon finom a sütőben sütve.
Nem lesz olajos, különleges az íze így.
A visszamaradt olajban , félig előfőzött, negyedelt burgonyák sültek pirosra a sütőben,köretnek.
A visszamaradt olajban , félig előfőzött, negyedelt burgonyák sültek pirosra a sütőben,köretnek.
Rántott húst is szoktam így sütni, ha nagyobb adagra van szükség.
Majonézes kukorica saláta illik hozzá, vagy tartár mártás.
Zöld dióval és szirupjával meglocsolva is nagyon finom, laktató étel.
Itt, egy francia saláta alapon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése