2014. április 13., vasárnap

Császármorzsa.


Életem első császármorzsája.
Enni már ettem, de még nem készítettem.
Ez a recept az egyik menyemtől van. Ő így készíti, én is így készítettem.
10 gr liszt
100gr búzadara
2,5 dl tej
50 gr cukor-nálam barna cukor
csipet só
Jól össze keverjük, egy órát állni hagyjuk.
3 tojás sárgája
40 gr cukor(barna)
1 cs vaníliás cukor(nálam ez kimarad az allergia miatt)
Összekeverni és az előző masszához adni, a felvert tojás fehérje habbal együtt.
Vajon sütjük.
Én nem kevertem, kis lepénykéket sütöttem, amit utólag daraboltam.
Így jobban átsül és gyorsabban elkészül.
 Házi vegyes lekvárral(ami kissé darabos) és szeder öntettel fogyasztottam.

Nincsenek megjegyzések: