2014. április 5., szombat

Diós csirkemell csíkok.


60 dkg csirkemellet felcsíkozzuk vékonyra.
                               1 ek balzsamecet. 1 ek  sötét szójaszósz, 
1 ek Worcester  szósz
1 ek étkezési keményítő
Só, frissen őrölt színes bors,kevés víz kerül hozzá, és jól összekeverjük.
Állni hagyjuk fél órát.
Egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon megpirítunk fél marék negyedelt diót.
Kiszedjük, a visszamaradt olajon egy fej lila hagymát 1 szál új hagymát zöldjével együtt felkarikázunk, és kissé megfuttatjuk az olajon.
Ráhelyezzük a csirkemell csíkokat.
Gyakori kevergetés mellett, a vizet pótolva hozzá,  fedő alatt puhára pároljuk.
Vissza sütjük zsírjára.
 A vége felé hozzá adjuk a diót és egy szál karikára vágott új hagymát.
Nálam borsós rizs volt a köret. 
A  fejes saláta már a kertből került hozzá.
Készülhet burgonyával, vagy párolt zöldséggel.
Most finom olasz balzsamecetet vettem.
Eredeti olasz, szőlőmustból készült, és nagyon ízes.

1 megjegyzés:

Magdi Molnar írta...

Olgiskám, nagyon finom lehet, kérdezni szeretném, hogy ezt a balzsamecetet hol vetted? Nálunk is nyerő ez az ecetfajta, csak mivel már kóstoltam egy 30 évig érlelt eredeti balzsamecetet - kis kávéskanállal -, ízét azóta is keresem, persze tudom, hogy ez egyszeri és vissza nem térő alkalom, de azóta is szyvesen kipróbálok balzsamecet-fajtákat. Puszillak_!