60 dkg csirkemellet felcsíkozzuk vékonyra.
1 ek
balzsamecet. 1 ek sötét szójaszósz,
1 ek Worcester szósz
1 ek Worcester szósz
1 ek étkezési keményítő
Só, frissen őrölt színes bors,kevés víz kerül hozzá, és jól összekeverjük.
Állni hagyjuk fél órát.
Állni hagyjuk fél órát.
Egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon megpirítunk fél marék
negyedelt diót.
Kiszedjük, a visszamaradt olajon egy fej lila hagymát 1 szál új
hagymát zöldjével együtt felkarikázunk, és kissé megfuttatjuk az olajon.
Ráhelyezzük a csirkemell csíkokat.
Gyakori kevergetés mellett, a vizet pótolva hozzá, fedő alatt puhára pároljuk.
Vissza sütjük zsírjára.
A vége felé hozzá adjuk a
diót és egy szál karikára vágott új hagymát.
Nálam borsós rizs volt a köret.
A fejes saláta már a kertből került hozzá.
A fejes saláta már a kertből került hozzá.
Készülhet burgonyával, vagy párolt zöldséggel.
Most finom olasz balzsamecetet vettem.
Eredeti olasz, szőlőmustból készült, és nagyon ízes.
1 megjegyzés:
Olgiskám, nagyon finom lehet, kérdezni szeretném, hogy ezt a balzsamecetet hol vetted? Nálunk is nyerő ez az ecetfajta, csak mivel már kóstoltam egy 30 évig érlelt eredeti balzsamecetet - kis kávéskanállal -, ízét azóta is keresem, persze tudom, hogy ez egyszeri és vissza nem térő alkalom, de azóta is szyvesen kipróbálok balzsamecet-fajtákat. Puszillak_!
Megjegyzés küldése