Hozzávalók.
Egy db csontos nyúlgerinc
Zöld fűszerek:
1 fej hagyma,
oreganó,
kakukkfű,
majoránna.
Bors, só.
olaj a kisütéshez.
A forró olajba elősütöm a csokorba kötött fűszereket és a fej hagymát.
Kiveszem a fűszernövényeket, majd a sózott, borsozott őzgerincet átforgatom a forró olajban.
1 dl vizet öntök alá, és fedő alatt párolom, majd zsírjára sütöm .
A végén meglocsolom 1 ek fehér balzsam ecettel és egy 1 ek zöld dió sziruppal.
KÖRET
Zöldséges rizs
Borsót, sárgarépát előfőzöm,
A rizst olajon megfuttatom, majd kétszeres vízzel felengedem, puhára párolom.
A végén bele keverem a zöldségeket és egy kis szaftot a hús mellől.
Zöld dió karikákkal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése