2014. június 2., hétfő

Epres piskóta tekercs.


5 tojásból piskótát sütöttem.
Szép sárga lett a házi tojásból.


 5 db tojás 
5 ek kristály cukor
 5 ek liszt
 fél cs sütőpor
 1 ek olaj.
A robotgép habosra keveri az egész tojásokat a cukorral és az olajjal.

Ezután kerül hozzá kanalanként a sütőporos liszt.
180C°-os sütőben, légkeverésen, 15 perc alatt készre sül.
 Még melegen feltekertem a sütőpapír segítségével.
Krém
 20 dkg ráma vajat 4 ek porcukorral habosra keverek
 3 ek kukorica étkezési keményítőt 3 dl tejben megfőzök.
A főzött krémbe még melegen mindig elkeverek diónyi vajat, hogy ne bőrösödjön a teteje kihűlés közben.
Ha  kihűlt a cukros vajhoz keverem.

Ezután bele keverem az eper felét a robotgéppel, fél cs expressz zselatinnal együtt .
A másik felét darabosan adom hozzá.
Au eper most egy kicsit "kicsapta" a krémet.
Az okát nem tudom.
Ez nem ront az élvezeti értékén.
A piskótára kenve, összetekerem.

Most kívülre is kentem a krémből.

Nincsenek megjegyzések: