5 tojásból piskótát sütöttem.
Szép sárga lett a házi tojásból.
5 db tojás
5 ek kristály cukor
5 ek liszt
fél cs sütőpor
1 ek olaj.
A robotgép habosra keveri az egész tojásokat a cukorral és az olajjal.
Ezután kerül hozzá kanalanként a sütőporos liszt.
180C°-os sütőben, légkeverésen, 15 perc alatt készre sül.
Még melegen feltekertem a sütőpapír segítségével.
Krém
20 dkg ráma vajat 4 ek porcukorral habosra keverek
3 ek kukorica étkezési keményítőt 3 dl tejben megfőzök.
A főzött krémbe még melegen mindig elkeverek diónyi vajat, hogy ne bőrösödjön a teteje kihűlés közben.
Ha kihűlt a cukros vajhoz keverem.
Ezután bele keverem az eper felét a robotgéppel, fél cs expressz zselatinnal együtt .
A másik felét darabosan adom hozzá.
Au eper most egy kicsit "kicsapta" a krémet.
Az okát nem tudom.
Ez nem ront az élvezeti értékén.
A piskótára kenve, összetekerem.
Most kívülre is kentem a krémből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése